دقیق ترین نتایج آزمایشگاهی با بهره گیری از بهترین تجهیزات آزمایشگاهی
شهر جدید اندیشه فاز یک
بین چهار و پنجم غربی
تلفن نوبت دهی
02165530941
شنبه تا چهارشنبه 7 الی 20
پنجشنبه ها 7 الی 18
11 مرداد 1398
بیوشیمی

بیوشیمی

زیست‌شیمی یا بیوشیمی یا شیمی حیات (به انگلیسی: Biochemistry or Biological Chemistry) مطالعهٔ فرایندهای شیمیایی در سازوارههای زیستی است. زیست‌شیمی با ساختار و عمل‌کرد اجزاء سلولی مثل پروتئینها، کربوهیدراتها، لیپیدها، اسیدهای نوکلئیک، و انواع دیگر زیست‌مولکولها سر و کار دارد. هدف زیست‌شناسی شیمیایی پاسخ دادن به سؤال‌هایی است که از زیست‌شیمی ناشی می‌شوند. دانش زیست شیمی که در آن از روش‌های شیمیدانان برای درک و شناخت فرایندهای فناوری زیستی که درون موجودات زنده روی می‌دهد استفاده می‌شود، دارای اهمیت روزافزونی است؛ تمام گیاهان وجانوران از ترکیب‌های شیمیایی ساخته شده‌اند و وظیفهٔ زیست شیمیدان‌ها آن است که ساختمان این مواد و نقش آنها را در حیات موجودات زنده بررسی وشناسایی کنند. کربوهیدرات‌ها، لیپیدها واسیدهای نوکلئیک مانند دی ان آ فقط تعدادی از مولکول‌های شیمیایی هستند که موضوع مطالعهٔ زیست شیمیدان‌ها به شمار می‌آیند. در یکی از شاخه‌های این علم از این مطالعات برای تولید واکسن‌های مقابله کننده با بیماری‌های ویروسی نظیر اوریون استفاده می‌شود. زیست شیمیدان‌ها در زمینهٔ درمان بیماریهایی چون ایدز و سرطان نیز کار می‌کند.

نوع خدمت:
بیوشیمی
برچسب ها:
زیست شیمی، بیو شیمی

بیوشیمی خون

 

بررسی و آنالیز خون برای تشخیص وجود یا عدم‌وجود برخی از بیماری‌ها انجام می‌گیرد. خون به‌طور استاندارد دارای مقادیر ثابتی از مواد در واحد حجم است که با آنالیز آن و اندازه‌گیری دقیق فاکتورهای خونی، می‌توان اطلاعاتی درباره وضعیت بیماری کسب کرد. این فاکتورها که در علوم آزمایشگاهی به آنها ایندکس (Index) گفته می‌شود، شامل موارد زیر است:

  •  مواد شیمیایی: میزان قند خون، اوره، اسید اوریک، انسولین
  •  مواد لیپیدی: تری‌گلیسیرید، لیپوپروتئین‌ها
  •  املاح: سدیم، پتاسیم، کلسیم، لیتیم، آهن، فسفر
  •  آنزیم‌ها: آسپارتات آمینوترنسفراز، ترانس‌آمیناز‌ها
  •  هورمون‌ها: شامل هورمون‌های تیروئید، هورمون رشد و..
  •  پروتئین‌ها: آلبومین، فریتین، ترانسفرین

این فاکتورها به‌صورت گرم و میلی‌گرم در لیتر خون، تعداد در واحد حجم خون، و درصد حجمی از خون اندازه‌گیری می‌شوند. هر یک از ایندکس‌ها در بازه‌ خاصی نرمال در نظر گرفته می‌شود و اگر میزان آنها کمتر یا بیشتر از آن بازه باشد، نشانه وجود مشکل یا بیماری می‌تواند باشد.

 

آزمایش ادرار

 

هر میلی‌لیتر از خون ما چند بار در روز از کلیه‌ها عبور می‌کند تا سموم، ذرات، املاح اضافه و مواد زائد حاصل از سوخت‌و‌ساز سلول‌ها از خون جمع‌آوری شوند. این مواد زائد به‌شکل فرآورده‌های نیتروژنی، اسید‌ها و بازهای آلی، و مواد معدنی در ادرار دفع می‌شوند. هر اختلالی که به‌دلیل بیماری‌های کلیوی یا سیستماتیک در این چرخه ایجاد شود، به‌صورت تغییرات شیمیایی یا سیتولوژیک در ادرار منعکس خواهد شد که با انجام آزمایش ادرار قابل‌تشخیص است.

بیش از ۱۰۰ تست آزمایشگاهی مختلف بر روی ادرار قابل‌انجام است که هر کدام از آنها برای تعیین علت‌های مختلف انواع بیماری‌ها انجام می‌شوند. آزمایش ادرار یا Urine Analysis برای بررسی عملکرد کلیه‌ها و سیستم ادراری (کلیه ها، حالب و مثانه)، تعیین وجود قند ادرار در بیماران دیابتی، وجود سنگ کلیه و فشار خون بالا، و بعضی بیماری‌های کلیوی و کبدی خاص انجام می‌شود. آنالیز ادرار همچنین در بسیاری از بررسی‌های روتین پزشکی، برای تعیین سلامت عمومی بدن تجویز می‌شود.

در عین حال برخی از آزمایش‌های ادرار نیازمند دستگاه‌های پیشرفته هستند که برای تعیین حالات بسیار خاصی از بیماری‌ها کاربرد دارند.

بخش بیوشیمی آزمایشگاه نانو با استفاده از فن‌آوری‌های روز دنیا و تخصص پرسنل مجرب قادر به انجام آزمایش‌های روتین و تخصصی بیوشیمی به‌صورت روزانه و اورژانسی است. به‌منظور اطمینان از دقت و درستی نتایج اعلامی، در این بخش از آزمایشگاه برنامه‌‌های استاندارد کنترل کیفی به‌صورت منظم انجام می‌شود.